Amarone della Valpolicella
| Kategorie: | Itálie | 
|---|---|
| Barva: | Červené | 
| Odrůda: | 75% corvina, 15% corvinone, 5% rondinella, 5% molinara | 
| Styl: | Tiché | 
| Země: | Itálie | 
| Oblast: | Veneto | 
| Podoblast: | Valpolicella | 
| Objem: | 0,75 l | 
| Obsah alkoholu: | 16,5 % | 
| Apelace: | DOCG | 
| Zrání: | 36 měsíců dubové sudy | 
| Ocenění: | 92,57 bodů v Grand Testu Vín, Wine and Degustation 11/2021 | 
| Ročník: | 2016 | 
Z odrůd pro výrobu Valpolicelly v kopcovitých vinohradech v Campianu. Po ručním sběru koncem září a začátkem října probíhá 3 měsíce sušeni hroznů na slámě (tzv. appassimento).
V lednu až únoru následuje lisování a fermentace při řízené teplotě po dobu 30-40 dnů. Zrání v sudech tři roky a před distribucí 2 měsíce v lahvích.
Barva je intenzivně rubínová. Ve vůni najdete višňový likér, černé třešně švestky, lékořici a kůži, též záblesky lesního ovoce a koření, zejména pepře a skořice. Chuť extrémně elegantní, harmonická a sametová, silná, suchá a komlpexní, tělo je plné.
Podávat při 18°C, nejméně 1 hodinu po otevření, vhodné zejména ke zvěřině, červenému masu a vyzrálým sýrům.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
