Amarone della Valpolicella
| Kategorie: | Itálie |
|---|---|
| Barva: | Červené |
| Odrůda: | 75% corvina, 15% corvinone, 5% rondinella, 5% molinara |
| Styl: | Tiché |
| Země: | Itálie |
| Oblast: | Veneto |
| Podoblast: | Valpolicella |
| Objem: | 0,75 l |
| Obsah alkoholu: | 16,5 % |
| Apelace: | DOCG |
| Zrání: | 36 měsíců dubové sudy |
| Ocenění: | 92,57 bodů v Grand Testu Vín, Wine and Degustation 11/2021 |
| Ročník: | 2016 |
Z odrůd pro výrobu Valpolicelly v kopcovitých vinohradech v Campianu. Po ručním sběru koncem září a začátkem října probíhá 3 měsíce sušeni hroznů na slámě (tzv. appassimento).
V lednu až únoru následuje lisování a fermentace při řízené teplotě po dobu 30-40 dnů. Zrání v sudech tři roky a před distribucí 2 měsíce v lahvích.
Barva je intenzivně rubínová. Ve vůni najdete višňový likér, černé třešně švestky, lékořici a kůži, též záblesky lesního ovoce a koření, zejména pepře a skořice. Chuť extrémně elegantní, harmonická a sametová, silná, suchá a komlpexní, tělo je plné.
Podávat při 18°C, nejméně 1 hodinu po otevření, vhodné zejména ke zvěřině, červenému masu a vyzrálým sýrům.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
